Hallo lezer, ik ben Mathijs en ik schrijf.

Waarom deze blog?

Mezelf onsterfelijk maken door iets achter te laten. Is dat waarom ik schrijf? Ik hoop op z’n minst zelf nieuwe inzichten te vergaren en die anderen te helpen hetzelfde te doen.

Interview door Mathijs van Eeten met drummer Pierre van der Linden

Interview met drummer Pierre van der Linden, voor V, De Volkskrant. Foto: (C) Katja Poelwijk.

Schrijvend orden ik mijn gedachten. Ik kan denkend schrijven en schrijvend denken. In de journalistiek kan ik al schrijvend iets vanuit één of meerdere perspectieven belichten en antwoorden blootleggen.

Met wat ik daarnaast op mijn eigen blog publiceer – gedachtespinsels, observaties, opinie –  hoop ik wat inzicht te geven in mijn belevingswereld en je mee te nemen bij wat ik zoal doe.

Wie ben ik nog meer?

Ik ben geboren in Zoetermeer, in mei 1995. Daar ben ik ook opgegroeid in een gezin met een oudere broer en zus. Ik groeide op in een groene buurt en ben misschien wel daardoor altijd van de natuur blijven houden. Ik ontdekte ook voetbal, muziek en schrijven, vooral fictie.

Mijn eerste koffie leerde ik drinken in Leiden, tijdens een middelbare-school-stage bij Van Leest. Ik was toen een jaar of 13. School en studie brachten me van Den Haag, naar Rotterdam, naar Tilburg. Daar leerde ik mijn eerste grote liefde kennen. Ik was toen 20 jaar. We zijn nog steeds samen.

Ik was geen wekelijks feestende, bierdrinkende student, maar heb wel een toptijd gehad in Tilburg, waar ik veel vrienden aan het overgehouden, al was het maar omdat ik vier jaar in een super gezellige studentenwoning heb gewoond, met zestien anderen.

Eigenlijk wilde ik heel lang popjournalist worden, maar dat is er nooit écht van gekomen. De drang om met muziek bezig te zijn zal nooit verdwijnen. Houd daarvoor mijn blog vooral in de gaten.

Nu ik mijn diploma op zak heb, heb ik mijn vleugels uitgestrekt, terug naar het noorden. Bij Ondernemers Pers Nederland duik ik in de wereld van levensmiddelenverkoop- en producties, als journalist en internetredacteur. Een (voor mij) nieuwe wereld en een uitdagende baan in een interessante tijd.

Vrije tijd

Ik ben een beetje puristisch, nieuwsgierig en vind mensen interessante wezens.

Ik denk graag na over wat mensen doen, wat er om me heen gebeurt wil meer te weten komen over de mechanieken tussen alles, maar wanneer ik vrij ben sluit ik me het liefst een beetje af voor razende wereld van digitale media. Ik word wel onrustig als ik te lang stil zit. Een concert, een goede film of game, of een dagje eropuit, maken me blij. Het aller gelukkigst word ik van de zondagochtend met mijn weekendkranten, ontbijt, Radio 4 en een lekker bakje koffie.

Een keer samen koffie drinken?

Dat kan. Neem gerust contact met me op via de contactpagina.

Een feitelijk overzicht van mijn loopbaan

2014 – 2019: Hbo Bachelor Journalistiek, voltijd, Fontys Hogschool Journalistiek Tilburg (2017-2018: Toegepaste Mediatechnologie, minor, Fontys Hogeschool ICT Eindhoven)
2011 – 2014: Mbo 4 Redactioneel Medewerker, Grafisch Lyceum Rotterdam
2007 – 2011: Vmbo Haagse Praktische Stroom, Vrijeschool Den Haag

Ervaring als redacteur bij:

2019 – heden: Ondernemers Pers Nederland,  webredacteur Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops
2019: De Volkskrant, webredacteur
2018: De Volkskrant, katern V (stage)
2016 – 2019: 3voor12 Tilburg
2015: AD Haagse Courant (stage)
2013 – 2014: Omroep West, Debby en haar Mannen (stage)
2012 – 2013: Vakbond voor Burger- en Militair defensiepersoneel (stage)

Zullen we connecten op LinkedIn? Dat kan via deze link.

Zie ook deze links

 3voor12 Tilburg 

 FHJ Blog Atavist profiel