Hallo lezer, ik ben Mathijs en ik schrijf.

Waarom deze blog?

Mezelf onsterfelijk maken door iets achter te laten. Is dat waarom ik schrijf? Ik weet het niet. Ik vind het gewoon fijn om te doen.

Interview door Mathijs van Eeten met drummer Pierre van der Linden

Interview met drummer Pierre van der Linden, voor V, De Volkskrant. Foto: (C) Katja Poelwijk.

Met geen ander middel kun je iemand meer meenemen naar een andere wereld dan met een geschreven verhaal, vind ik. Wie een boek leest is even niet waar hij is, maar tegelijkertijd is hij juist helemaal bij zichzelf, in zichzelf zelfs.

Schrijvend orden ik mijn gedachten. Ik kan denkend schrijven en schrijvend denken.  Ik ben ook maar een mens en weet niet alles, maar misschien kom ik schrijvend net even verder.

Ik wil je iets vertellen, daarom schrijf ik. In tekst kan ik kwijt wat in het gesproken woord zou worden overstemd.

Met wat ik publiceer – gedachtespinsels, observaties, mijn en andermans opinie – hoop ik dat je lezend met me meedenkt. Dan kunnen we het er misschien eens over hebben.

Verhalen kunnen aanzetten tot denken, ontspanning bieden of helpen kritisch naar de wereld te kijken.

Daarom hou ik van schrijven. Verder ben ik heel gewoon.

Wie ben ik?

Ik begon in Zoetermeer, 22 jaar geleden. Daar ben ik ook opgegroeid in een gezin met een oudere broer en zus. Daar ontdekte ik van alles: voetbal, gitaar, verhaaltjes schrijven en buiten zijn in de natuur. Ik leerde koffie drinken in Leiden, tijdens een middelbare-school-stage bij Van Leest. Ik hou van koffie (en van thee, overigens ook van Italiaans schepijs). Ik ben geen doorsnee student, maar leef inmiddels wel een studentenleven in Tilburg, waar ik een studentenwoning deel met zestien anderen.

Ik ben een beetje puristisch, nieuwsgierig, hou van mensen en soms ook wat minder. Verwondering vind ik belangrijk; ik probeer dat uit te lokken bij mezelf.

Ik denk graag na over wat mensen doen, wat er om me heen gebeurt en vooral waarom het allemaal gebeurt. Dat lijkt zwaar, maar ik zoek ook graag de kleine, mooie kanten van het dagelijks leven op. Een concert, een goede film of een dagje in een andere stad of juist knus thuis in bed, daar hou ik van.

Zal ik iets voor jou schrijven, filmen of monteren?

Dat kan. Neem gerust contact met me op via de contactpagina.

De onderstaande kwalificaties trekken je misschien over de streep:

2014 – heden: HBO Bachelor Journalistiek, voltijd, Fontys Hogschool Journalistiek Tilburg (2017-2018: Toegepaste Mediatechnologie, minor, Fontys Hogeschool ICT Eindhoven)
2011 – 2014: MBO 4 Redactioneel Medewerker, Grafisch Lyceum Rotterdam
2007 – 2011: VMBO Haagse Praktische Stroom, Vrijeschool Den Haag

Ervaring als redacteur bij:

2018: De Volkskrant, katern V (stage)
2016 – heden: 3voor12 Tilburg
2015: AD Haagse Courant (stage)
2013 – 2014: Omroep West, Debby en haar Mannen (stage)
2012 – 2013: Vakbond voor Burger- en Militair defensiepersoneel (stage)

Zie deze links

 3voor12 Tilburg 

 FHJ Blog Atavist profiel