Hallo lezer, ik ben Mathijs, communicatie- en pr-specialist.

Leer me beter kennen

Mijn vrienden zouden me omschrijven als sociaal en vriendelijk, maar ook als iemand met een kritische blik en een flinke dosis koppigheid.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met muziek, lezen, koken en voeding, films en voetbal.

Interview door Mathijs van Eeten met drummer Pierre van der Linden
Interview met drummer Pierre van der Linden, voor V, De Volkskrant. Foto: (C) Katja Poelwijk.

Wie ben ik nog meer?

Ik ben geboren in Zoetermeer, in mei 1995. Daar ben ik ook opgegroeid in een gezin met een oudere broer en zus. Ik groeide op in een groene buurt en ben misschien wel daardoor altijd van de natuur blijven houden. Ik ontdekte ook voetbal, muziek en schrijven, vooral fictie.

Mijn eerste koffie leerde ik drinken in Leiden, tijdens een middelbare-school-stage bij Van Leest (sindsdien ben ik er niet meer van af te krijgen, van de koffie dan). Ik was toen een jaar of 13. School en studie brachten me van Den Haag, naar Rotterdam, naar Tilburg. Daar leerde ik mijn eerste grote liefde kennen. Ik was toen 20 jaar. We zijn nog steeds samen.

Ik was geen wekelijks feestende, bierdrinkende student, maar heb wel een toptijd gehad in Tilburg, waar ik veel vrienden aan het overgehouden, al was het maar omdat ik vier jaar in een super gezellige studentenwoning heb gewoond, met zestien anderen.

Eigenlijk wilde ik heel lang popjournalist worden, maar dat is er nooit écht van gekomen. Ik bewonder veel professionele popjournalisten nog steeds voor het werk dat ze doen. Muziek is voor mij nog steeds een belangrijke hobby.

Met mijn diploma op zak begon ik in augustus 2019 bij Ondernemers Pers Nederland, in Nieuwveen. Daar dook ik dagelijks in de wereld van de levensmiddelenindustrie als redacteur voor de bladen Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops. Een veelzijdige en uitdagende baan. Na een jaar was ik toe aan een andere omgeving.

Ik richt me vandaag de dag nog steeds met veel plezier op de journalistiek, maar dan als communicatiemedewerker bij pr-bureau Koolhoven & Partners. Een ambitieus, groeiend en professioneel bedrijf in Amsterdam, waar ik dagelijks nog veel bijleer over het werkveld. Tegelijkertijd kan mijn bescheiden ervaring inzetten om organisaties de aandacht te geven die ze toekomt, met bijbehorende producties en ideeën. Een uitdagende baan waar ik mijn creativiteit de ruimte kan geven.

Vrije tijd

Ik houd van mooie dingen, ben nieuwsgierig en ga er graag op uit.

Ik word wel onrustig als ik te lang stil zit. Een concert, boek, goede film of game, of een dagje eropuit de natuur in, maken me blij. Alleen word ik ook heel gelukkig van een zondagochtend met lang ontbijt en een weekendkrantje, op de bank. Als ik daarna maar lekker naar buiten kan.

Ik hoop dat ik een beeld van mezelf heb geschetst waar je wat aan hebt.

Een keer samen koffie drinken?

Dat kan. Neem gerust contact met me op via de contactpagina.

Hier is ook nog eens mijn cv in het kort:

Een overzicht van mijn loopbaan

Ervaring in het werkveld bij:

2020 – heden: Koolhoven & Partners, pr- en communicatiemedewerker
2019 – 2020: Ondernemers Pers Nederland, redacteur online/hard copy (en de laatste twee maanden vervangend chef redactie) bij Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops
2019: De Volkskrant, webredacteur
2018: De Volkskrant, katern V (stage)
2016 – 2019: 3voor12 Tilburg
2015: AD Haagse Courant (stage)
2013 – 2014: Omroep West, Debby en haar Mannen (stage)
2012 – 2013: Vakbond voor Burger- en Militair defensiepersoneel (stage)

Opleidingen:

2014 – 2019: Hbo Bachelor Journalistiek, voltijd, Fontys Hogschool Journalistiek Tilburg (2017-2018: Toegepaste Mediatechnologie, minor, Fontys Hogeschool ICT Eindhoven)
2011 – 2014: Mbo 4 Redactioneel Medewerker, Grafisch Lyceum Rotterdam
2007 – 2011: Vmbo Haagse Praktische Stroom, Vrijeschool Den Haag

Vaardigheden

  • Video-/audiobewerking in Adobe
  • Vrijwel alle geschreven journalistiekegenres online/print
  • CMS-programma’s als DNR, Dalet, Quark, WordPress, Lokaal Nieuwsnet
  • Ervaring met regie voor radio  
  • Rijbewijs B

Zullen we connecten op LinkedIn? Dat kan via deze link.

Zie deze links voor mijn werk

Koolhoven & Partners
3voor12 Tilburg

  

FHJ Blog
Atavist profiel